Skitur til Såta (802 moh.) på Kvamskogen

  • Publisert: 10. mars 2019
  • utpatur

Adkomst til start

Fra Bergen kjører du til Kvamskogen. Kjør forbi NAf (Kvamskogen Landhandleri) og inn til høyre skiltet "Furedalen Alpin". Parker nede på flaten. Øverst parkering er reservert for besøkende til alpin anlegget.


Turbeskrivelse

Gå over broen og spenn på skiene. Det er oppkjørt fra broen. Følg skisporet opp til Alpinanlegget. Kryss alpinanlegget i bunnen og følg Mødalsvegen til Mødalen. Det oppkjørt skispor med jevn stigning og en noe brattere bakke siste stykket opp til Mødal.

Fra Mødal følger du skisporet videre sørover (høyre side hyttetun) opp Tjødnadalen. Det er slakk stigning opp til Svartatjørna som ligger ved foten av Såta. Her slutter det oppkjørte skisporet. Kryss bekken å gå opp den bratte bakken på nordsida av Såta. Følg dalen et stykke sørover før du runder opp til venstre på baksiden av Såta.

kvamskogen sata
kvamskogen sata
kvamskogen sata
kvamskogen sata
kvamskogen sata
kvamskogen sata
kvamskogen sata
kvamskogen sata
kvamskogen sata
kvamskogen sata

11.2 km, 02:55:48


Informasjon

Lengde tur/retur ca. 11 km.
Tid : ca 3-5 timer tur/retur.
Gradering: Middels.
Sesong: Vinter


Vanskelighetsgrad

Gradering: Krevende

Parkering

Parkering koster kr 100,- pr. dag. Betaling med Vipps. Det god mobildekning på plassen.


Kategorier

Google maps veibeskrivelse

Mitt navn er Chris, 36 år og bor i Bergen. Min interesse er fjell og toppturer. På denne siden kan du lese om mine fjellturer på Vestlandet. Jeg håper jeg kan inspirere deg til flotte opplevelser i fjellet. Har du tips om turer jeg bør gå, finner feil eller har spørsmål til noen av turene. Send meg en epost på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om du vil gå noen av turene kan du laste ned GPX filene m/GPS spor. (Klikk link over kart). Bruk App for å lese filene . Vi anbefaler for Android: Topo GPS Norge eller GPX Viewer  ...For Iphone bruk Topo GPS Norge

NB: Du bruker GPX filen/GPS sporet på eget ansvar. Ta alltid med kart om du skal på langtur. Sjekk værmelding og kle deg etter forholdene.

FÅ TURTIPS PÅ EPOST!

Meld deg på vårt nyhetsbrev å få turtips på epost.
Du kan når som helst melde deg av.

Følg oss!

Utpatur.net v/Kvikki Media
Prestegardskogen 2 B, 5210 Os
Tlf: 47 400 721 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Orgnr: 996 526 828

Copyright © 2020 - 2021 utpatur.net Utviklet av Kvikki Media. Alle rettigheter reservert.