Skitur Kvamskogen - Gråfjellet (1033 moh.)

  • Publisert: 01. april 2019
  • utpatur

Adkomst til start

Fra Bergen kjører du til Kvamskogen. Kjør forbi NAf (Kvamskogen Landhandleri) og inn til høyre skiltet "Furedalen Alpin". Parker nede på flaten. Øverst parkering er reservert for besøkende til alpin anlegget.


Turbeskrivelse

Planen var å bestige Tveitakvitingen (1299 moh) på ski, men grunnet mye vind og dårlig sikt nøyde vi oss med det nest beste, Gråfjellet (1033moh).

Denne skituren går til fjellet som ligger ved foten av Tveitakvitingen (1299 moh). Man følger samme trase som til sistnevnte.

Gå over broen og spenn på skiene. Det er oppkjørt fra broen. Følg skisporet opp til Alpinanlegget. Kryss alpinanlegget i bunnen og følg Mødalsvegen til Mødalen. Det er oppkjørt skispor med jevn stigning og en noe brattere bakke siste stykket opp til Mødal.

Fra Mødal følger du skisporet videre sørover (høyre side hyttetun) opp Tjødnadalen. Det er slakk stigning opp til Svartatjørna som ligger ved foten av Såta. Her slutter det oppkjørte skisporet. Kryss bekken å gå opp den bratte bakken på nordsida av Såta.

Følg dalen et stykke sørover og deretter til høyre opp den bratte Stuveveggen. Her bør man alltid være forsiktig pga. fare for snøras. Vel opp på stueveggen går man mot sør-vest og runder Gråskorvenuten (969 moh.) før siste jevne oppstigning til Gråfjellet (1033 moh.) Man kan se en liten varde på toppen.

De fleste forsetter turen opp Tveitakvitingen, men her er ofte greit å snu om været er dårlig.

God tur!

grafjellet
grafjellet
grafjellet
grafjellet
grafjellet
grafjellet
grafjellet
grafjellet
grafjellet
grafjellet

0 km, n/a


Informasjon

Lengde tur/retur ca. 12km.
Tid : ca 3-5 timer tur/retur.
Gradering: Krevende
Sesong: Vinter
Anbefaler fjellski med feller.
Passer også for randonee.


Vanskelighetsgrad

Gradering: Krevende

Parkering

Parkering koster kr 100,- pr. dag. Betaling med Vipps.


Kategorier

Mitt navn er Chris, 36 år og bor i Bergen. Min interesse er fjell og toppturer. På denne siden kan du lese om mine fjellturer på Vestlandet. Jeg håper jeg kan inspirere deg til flotte opplevelser i fjellet. Har du tips om turer jeg bør gå, finner feil eller har spørsmål til noen av turene. Send meg en epost på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om du vil gå noen av turene kan du laste ned GPX filene m/GPS spor. (Klikk link over kart). Bruk App for å lese filene . Vi anbefaler for Android: Topo GPS Norge eller GPX Viewer  ...For Iphone bruk Topo GPS Norge

NB: Du bruker GPX filen/GPS sporet på eget ansvar. Ta alltid med kart om du skal på langtur. Sjekk værmelding og kle deg etter forholdene.

FÅ TURTIPS PÅ EPOST!

Meld deg på vårt nyhetsbrev å få turtips på epost.
Du kan når som helst melde deg av.

Følg oss!

Utpatur.net v/Kvikki Media
Prestegardskogen 2 B, 5210 Os
Tlf: 47 400 721 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Orgnr: 996 526 828

Copyright © 2020 - 2021 utpatur.net Utviklet av Kvikki Media. Alle rettigheter reservert.