Skitur Folgefonna Nord toppunkt (1635 moh.)

  • Publisert: 25. juli 2020
  • utpatur

Adkomst til start

Fra Bergen sentrum kjører du over Kvamskogen til Nordheimsund. Derfra  kjører du sørover gjennom sentrum til Tørvikbygd. Herfra tar du fergen over til Jondal (20 min). Fra sentrum i Jondal kjører du Fv105 skiltet "Folgefonna" hele veien opp til Skitrekket. Dette er en bomveg og det koster kr 100,- som inkluderer parkering ved skitrekket.

Det er ca. 2 t. 40 min. kjøring fra Bergen pluss fergetid.


Turbeskrivelse

Fra parkeringen er det to alternativer. Du kan spenne på skiene å gå opp eller ta skiheisen. Vi valgte det siste som er et betydelig lettere alternativ. Det kostet kr 100,- med skiheisen en vei.

Fra toppen av heisen er det lett stigning i begynnelsen men så flater det ut. Det er kvistet hele veien så det er bare å følge merking. Det er en lett skitur og tar ca. 1 time fra toppen av skiheisen til toppunktet.

På toppen er det 360 graders utsikt og man ser Hardangerjøkulen, Hallingskarvet, Hårteigen, Rosendalsalpene, Fykesundet + mm. Vil anbefale å gå denne turen på en flott sommerdag hvor du vil oppleve en helt magisk stemning.

Turen byr på gøy nedrenning. Første del på breen og deretter i skitrekket. Her er det lurt å renne på kryss og tvers og passe opp for de som står slalom /snowboard.

God tur!

folgefonna
folgefonna
folgefonna
folgefonna
folgefonna
folgefonna
folgefonna
folgefonna
folgefonna
folgefonna

3.2 km, n/a


Informasjon

Lengde: Ca. 8 km tur/retur.
Tid: 2-3 timer.
Sesong: Sommer.


Vanskelighetsgrad

Gradering: Middels

Parkering

Det god parkering på toppen ved skitrekket.


Kategorier

Google maps veibeskrivelse

Hits: 808

Om bruk av GPS-spor

Når du skal gå turen kan du laste ned GPX filen m/GPS spor. (Klikk "Last ned GPS spor" knappen over kartet). Bruk App for å lese filen. Vi anbefaler Topo GPS Norge som bruker Openstreetmap og Norgeskart.
(sistnevnte kart kr 36,- kjøp i app).
*Android>
*Iphone>

NB: Du bruker GPX filen/GPS sporet på eget ansvar.
Ta alltid med kart om du skal på langtur. Sjekk værmelding og kle deg etter forholdene.

Flere turforslag

Om du vil gå noen av turene kan du laste ned GPX filene m/GPS spor. (Klikk link over kart). Bruk App for å lese filene . Vi anbefaler for Android: Topo GPS Norge eller GPX Viewer  ...For Iphone bruk Topo GPS Norge

NB: Du bruker GPX filen/GPS sporet på eget ansvar. Ta alltid med kart om du skal på langtur. Sjekk værmelding og kle deg etter forholdene.

FÅ TURTIPS PÅ EPOST!

Meld deg på vårt nyhetsbrev å få turtips på epost.
Du kan når som helst melde deg av.

Følg oss!

Utpatur.net v/Kvikki Media
Prestegardskogen 2 B, 5210 Os
Tlf: 47 400 721 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Orgnr: 996 526 828

Copyright © 2020 - 2021 utpatur.net Utviklet av Kvikki Media. Alle rettigheter reservert.