Fjellturer

Fjelltur til Kråkenos (814 moh) fra Øvre Hålandsdalen

Adkomst til start

Ca. 1 t 26 min (88,1 km) kjøring fra Bergen sentrum.

Turbeskrivelse

Turen starter i Øvre Hålandsdalen ved en liten plass som heter Nedre Bolstad. 

Fra turparkeringen går du asfaltert vei ca. 400 meter og inn til høyre mot gårdstunet. Gå helt frem mot siste hus og sving til venstre med den store garasjen. Det er turskilt som viser at det er OK å gå her.

Gå i hjørnet av innmarken mot skogsveien som begynner like oppe i skråningen. Den går først mot venstre og så svinger den til høyre og følger høyspentmasten. Etter stykke flater det ut og du går på fin sti innover på venstre side av elven. Etter 1 km. kommer du til stikryss hvor du kan velge å gå via stigen eller gå rundt. Vi valgte stigen. Denne veien er bratt og passer i for de med høydeskrekk. Om du går rundt er det ca. 1 km lengre.

Stien klatrer på kryss og tvers opp fjellsiden mot stigene. Det er 2 stk. av dem. Først en kort stige og deretter en lang. Veldig spesiell opplevelse.

Du kommer nå opp i Røydalen. Følg stien først på venstre side av vannet og på høyre siden av Røyndalsvatnet. Stien leder deg videre over noen myrer og forbi Skarsdemma. Terrenget er flatt og stien er god. Like bortenfor kommer du til stikryss. Her møtes stien som kommer opp fra Strandebarm siden.

Gå til venstre i krysset og du får fint utsikt mot Kråkenos. Like over tregrensen er en benk hvor du kan ta en pause. Følgt deretter T-merket sti opp mot fjellet. I ryggen har du fin fjordutsikt. Ved nest stikryss skilt "Kråkenos 1,8 km" skal du gå til venstre.

Nå starter den tøffeste delen av turen, for her er det bratt. Det er egentlig bare og følge stien som svinger seg opp fjellsiden til toppen. Når du er oppe på ryggen gå du til venstre mot varden.

Kråkenos har en panoramautsikt som kan ta pusten fra de fleste. Utsikten over Hardangerfjorden / Hisfjorden mot Kvinnherad er imponerende. Du kan se Folgefonna. Mot vest kan du se Gjønakvitingen og andre nærliggende fjell.

Anbefaler og ta returen samme vei!


Way Points
0

openstreetmap
https://opencache.statkart.no/gatekeeper/gk/gk.open_gmaps?layers=topo4&zoom={z}&x={x}&y={y}
attribution: 'Kartverket'
Distance: {0} {2} Elevation: {1}
Distance: {0} {2} Speed: {1}
Distance: {0} {2} Heart Rate: {1}
Distance: {0} {2} Cadence: {1}
https://www.utpatur.net/media/com_gpstools/markers/02marker.png
https://www.utpatur.net/media/com_gpstools/markers/default.png
#0000FF
#0000FF,#c1392b,#ffbe00,#2d3e50,#27ae61,#74065f,#2998d8
2
50
google.maps.MapTypeId.TERRAIN
1
1
1
0
1
1
google.maps.ZoomControlStyle.DEFAULT
google.maps.MapTypeControlStyle.DEFAULT
Distance
Elevation
Speed
Heart Rate
km
mps
m
km
mi
m
ft
mile/hr
ft/sec
km/hr
m/s

Informasjon

Gradering: Krevende

Lengde: Ca. 15 km tur/retur.
Tid: Ca 5 timer tur/retur.
Høydestigning: Ca. 1200 meter
Sesong: Apr - nov

Parkering

Gratis turparkering  ved start. Like til høyre etter broen.

Om du vil gå noen av turene kan du laste ned GPX filene m/GPS spor. (Klikk link over kart). Bruk App for å lese filene . Vi anbefaler for Android: Topo GPS Norge eller GPX Viewer  ...For Iphone bruk Topo GPS Norge

NB: Du bruker GPX filen/GPS sporet på eget ansvar. Ta alltid med kart om du skal på langtur. Sjekk værmelding og kle deg etter forholdene.

Meld deg på nyhetsbrev

Sosiale media

Utpåtur Vestlandet
v/Kvikki Media

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Web: https://www.kvikkimedia.no/

Prestegardskogen 2 B,
5210 Os

Copyright © 2022 Utpatur.net. Utviklet av Kvikki Media. Alle rettigheter reservert.