GPS spor på telefonen.

For å finne frem i fjellet er GPS et glimrende hjelpemiddel i tilegg til kart og kompass. De fleste mobiler har innebygget GPS. Derfor er det mange som har etterlyst hvordan man bruker GPX-filer til å vise GPS-spor på telefonen.

Her er en video som viser hvordan du gjør det. Vi bruker appen TOPO GPS Norge i vårt eksempel. Dette er en app vi har god erfaring med og som alltid viser riktig lokalisering. Det finnes også andre apper må markedet som viser GPS spor. Vi har prøvd mange og vår konklusjon er at TOPO GPS Norge er best. Om du har en GARMIN GPS kan du også overføre GPX-filen til den.

På kortere fjellturer (helst med mobildekning) vil mobilen gjøre nytten. På lange turer er en Garmin GPS og foretrekke for den tåler kulde, regn og vind bedre. Fordelen med å bruke GPS er at du til enhver tid kan du se hvor du er på kartet. Men med vanlig kart/kompass må du VITE hvor du er.

For å bruke GPS krever det litt øvelse, men man blir fort vant til det. Er sikten i fjellet dårlig kan GPS hjelpe deg tilbake på rett spor, men du må ikke stole blindt på den så du går utfor stup. Skal du på langtur anbefales alltid å ta med kart/kompass, og ikke stol blindt på teknologien.

God tur!

Skribent

  • Publisert: 22. mars 2021
  • Skribent: Chris A
Hits: 352

Leave a comment

You are commenting as guest.

Nyeste artikler

Publisert: 20. juli 2021

Kommunetopper Vestland fylke

En kommunetopp er det høyeste fjellet (høyeste punktet) i kommunen. I noen av kommunene er det høyeste punktet ingen fjelltopp, og andre steder er toppen dekket av isbre. For disse kan høyden variere fra år til år.

Publisert: 15. juli 2021

Mine favoritt tur-apper

Mobilen er kanskje det viktigste hjelpemiddel du har i fjellet, bortsett fra sunn fornuft, kart og kompass. Det er mange smarte apper for fjellturen. Her er mine personlige favoritter.

Publisert: 18. juli 2021

Min komplette pakkeliste fjelltur sommer (Dagstur).

Tidligere har jeg laget en video som viser innholdet jeg har med i tursekken for sommerfjellet. Her har har jeg skrevet en mer detaljert liste.

Publisert: 19. juli 2021

Hvilke fjellsko skal jeg velge? Her er mine tips!

Jeg skal ikke fortelle dere hvilke merker jeg bruker, men heller hvilke type sko jeg bruker til forskjellige turer. Det med merker skal jeg komme tilbake til i et annet innlegg.

Publisert: 22. mars 2021

GPS spor på telefonen.

Det er mange som har etterlyst hvordan man bruker GPX-filer til å vise GPS-spor på telefonen.

Publisert: 27. juni 2021

Innhold i tursekken for sommerfjellet!

Skal du på fjelltur i sommer er det bedre å ha med seg for mye enn for lite. Jeg har laget en video som viser hva jeg pleier å ha med meg på en dagstur på fjellet i sommersesongen. Enjoy!

Publisert: 19. mars 2021

DNT Hyttene i Bergsdalen.

Det er mange flotte DNT hytter i Bergsdalen. Man trenger ikke være medlem av DNT (Bergen Turlag) for å leie dem, men som medlem får du en betydelig rabatt på overnatting. Medlemskap koster kr 725,- (2021) i året.

Publisert: 06. mars 2021

Fjellvettreglene

Fjellvettreglene utgitt av DNT (Den norske turistforeningen). De første reglene/rådene kom første gang i 1952. De reviderte fjellvettreglene (dagens regler) ble revidert og lansert i 2016.

Om du vil gå noen av turene kan du laste ned GPX filene m/GPS spor. (Klikk link over kart). Bruk App for å lese filene . Vi anbefaler for Android: Topo GPS Norge eller GPX Viewer  ...For Iphone bruk Topo GPS Norge

NB: Du bruker GPX filen/GPS sporet på eget ansvar. Ta alltid med kart om du skal på langtur. Sjekk værmelding og kle deg etter forholdene.

FÅ TURTIPS PÅ EPOST!

Meld deg på vårt nyhetsbrev å få turtips på epost.
Du kan når som helst melde deg av.

Følg oss!

Utpatur.net v/Kvikki Media
Prestegardskogen 2 B, 5210 Os
Tlf: 47 400 721 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Orgnr: 996 526 828

Copyright © 2020 - 2021 utpatur.net Utviklet av Kvikki Media. Alle rettigheter reservert.