Solbakkefjellet (458 moh.) fra Almeland

Solbakkefjellet (458 moh.) fra Almeland

Dato: 11.10.20, Skribent: Chris A,
Kategori: Fjellturer, Smakebiter, Fana, Bergen

Adkomst til start

Fra Bergen kjører du mot Nesttun og videre retning Os. Når du kommer over Valle og kjører langs Kalandsvannet kjører du til venstre inn Bontveit. Kjør ca 1,2 km opp dalen og sving til høyre inn Almelandsveien. Kjør over broen og hold til høyre. Følg veien opp bakken og rundt svingen. Parker langs veien like hvor skogsveien begynner.

Turbeskrivelse

Solbakkefjellet (458 moh.) fra Almeland. Fjell som ligger mellom Bontveitdalen og Hausdalen.

Gå gjennom porten (husk å lukke den) og følg skogsveien til toppen.. Følg skogsveien på flaten og ned bakken til venstre. I bunnen av bakken går du til høyre og i neste kryss går du rett frem. Her blir skogsveien dårlige og det er bløtt.

Følg skogsveien opp den lange bakken til stikryss. Her kommer du inn på traséen fra Kalandseidet til Solbakkefjellet. Herfra er turen merket med røde trepinner i trærne. Følg stien gjennom skog og myrete terreng. Det er jevn stigning hele veien. Du må forsere noen bratte kneiker bla. opp til Stongelia til Smørkisen. Like før den siste stigningen opp til søre ryggen av Solbakkafjellet må du krysse en stor myr. Her er det heldigvis laget bro. Følg deretter stien hele veien opp til vardetoppen.

På toppen (458 moh.) er det varde med postkasse og bok. Du får flott utsikt mot Livarden, Hausdalshorga og Gullfjellet i Nord. Møsnuken og Fanafjellet i sør. I bakgrunnen kan du skimte Folgefonna i øst og havet ut mot vest.

Anbefaler å gå samme vei tilbake. For en rundtur kan du følge stien nordover langs myren når du kommer ned i Kjerringaskaret. Ved deretter å følge veien sørover igjen som leder deg inn på skogsveien. (Se GPS spor).

Solbakkefjellet kan også bestiges fra Frotveit og Hausdalen. 

solbakken
solbakken
solbakken
solbakken
solbakken
solbakken
solbakken
solbakken
solbakken
solbakken
solbakken
solbakken
solbakken
solbakken
solbakken

7.7 km, 02:25:37

 

Gi rangering av turen!

0.0/5 Vurdéring (0 stemmer)

Gradering

Middels

Informasjon

Solbakkefjellet 458 moh.
Lengde: Ca 8,8 km tur/retur
Tid: 2-3 timer tur/retur
Sesong: Hele året.
Type: Passer som familie tur. Ikke barnevogn og uegnet for ski..

Parkering

Gratis parkering langs grusveien. NB: Ikke parker foran porten til skogsveien. Om det ikke er plass langs veien kan du kjøre lengre innover til du finner plass. Om du er usikker hvor du kan parkere spør grunneier eller hestefolkene.

Google kart

Besøkantall:

647

Nyeste turer

Skitur Frotveit lysløype

Skitur Frotveit lysløype

Lysløypen på Frotveit er oppkjørt så lenge det er gode snøforhold. Lengden på runden er ca. 3 km. Det er lange flate partier og mange gøye bakker å renne ned. Bakkene er ikke bratte så jeg vi si at løypen passer for alle.

Les mer

Vandretur til Lutatangen på Golta

Vandretur til Lutatangen på Golta

Fra parkeringen er det en sti som du følger utover til havet  Ta av litt til høyre når du er nesten helt ute. Der går det sti helt til Lutatangen.

Les mer

Voss Ski- og tursenter

Voss Ski- og tursenter

Et av Vestlandets flotteste skisenter for langrenn. Veldig fin lysløype med både lange og korte traseèr.

Les mer

Borgafjellet (353 moh.) opp Alio fra Knutebrua

Borgafjellet (353 moh.) opp Alio fra Knutebrua

Ny trasé til Borgafjellet (353 moh.) i Os. Fra Knutebrua bratt opp via Alio

Les mer

Røafjellet (589 moh.) i Fusa

Røafjellet (589 moh.) i Fusa

Det er mange myrete partier så anbefaler sko som går over ankel. Vi gikk denne turen vintertid med frost i bakken, noe som gjorde det enkelt å krysse myrene.

Les mer

Borgafjellet (353 moh.) via Haggardslia i Os

Borgafjellet (353 moh.) via Haggardslia i Os

Denne ruten til Borgafjellet er noe lengre enn den som går rett opp fra Hjelle. Turen går mer på vei og stien er bedre.

Les mer

Mitt navn er Chris, 36 år og bor i Bergen. Min interesse er fjell og toppturer. På denne siden kan du lese om mine fjellturer på Vestlandet. Jeg håper jeg kan inspirere deg til flotte opplevelser i fjellet. Har du tips om turer jeg bør gå, finner feil eller har spørsmål til noen av turene. Send meg en epost på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om du vil gå noen av turene kan du laste ned GPX filene m/GPS spor. (Klikk link over kart). Bruk App for å lese filene . Vi anbefaler for Android: Topo GPS Norge eller GPX Viewer  ...For Iphone bruk Topo GPS Norge

NB: Du bruker GPX filen/GPS sporet på eget ansvar. Ta alltid med kart om du skal på langtur. Sjekk værmelding og kle deg etter forholdene.

Følg oss på sosiale media


utpatur.net v/Kvikki Media
Prestegardskogen 2 B, 5210 Os
Tlf: 47 400 721 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Orgnr: 996 526 828


Copyright © 2020 utpatur.net Utviklet av Kvikki Media. Alle rettigheter reservert.