Stoltzekleiven til Sandvikspilen (378 moh.)

  • Publisert: 23. februar 2021
  • Stian B.

Adkomst til start

Fra sentrum gå til Fløibanens nedre stasjon. Herfra går du trappene opp til Fjellveien. Følg Fjellveien nordover mot Sandviken ca. 2km hvor det er tydelig stistart med infotavle.


Turbeskrivelse

Turen er relativt bratt og stien består av steinheller og steintrapper. Selve stien er fin men det kan være glatte steiner etter perioder med mye nedbør. Det er 3oo meters krevende stigning til toppen. Oppe belønnes man med panoramautsikt over Bergen sentrum og man kan se langt ut over Askøy og Sotra.

På toppen kan man velge å gå samme veien ned igjen eller å gå til Fløyen på grusvei ca. 3 km. Et annet alternativ er å gå ned via Munkebotn på fin sti til Sandviken.

God tur!

P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
vlcsnap-2021-02-23-19h03m54s


Informasjon

Lengde tur/retur: 2 km. opp og ned.
Det er ca. 300 høydemeter stigning
Tid: Rekorden er 7 minutter og 46 sekunder. Ved vanlig gange tar det ca. 25 min.


Vanskelighetsgrad

Gradering: Middels

Parkering

Parkeringshus ved Fløybanen (Rosenkrantz P-hus er det nærmeste).


Kategorier

Google maps veibeskrivelse

0.8 km, n/a

Flere turforslag

Mitt navn er Chris, 36 år og bor i Bergen. Min interesse er fjell og toppturer. På denne siden kan du lese om mine fjellturer på Vestlandet. Jeg håper jeg kan inspirere deg til flotte opplevelser i fjellet. Har du tips om turer jeg bør gå, finner feil eller har spørsmål til noen av turene. Send meg en epost på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om du vil gå noen av turene kan du laste ned GPX filene m/GPS spor. (Klikk link over kart). Bruk App for å lese filene . Vi anbefaler for Android: Topo GPS Norge eller GPX Viewer  ...For Iphone bruk Topo GPS Norge

NB: Du bruker GPX filen/GPS sporet på eget ansvar. Ta alltid med kart om du skal på langtur. Sjekk værmelding og kle deg etter forholdene.

FÅ TURTIPS PÅ EPOST!

Meld deg på vårt nyhetsbrev å få turtips på epost.
Du kan når som helst melde deg av.

Følg oss!

Utpatur.net v/Kvikki Media
Prestegardskogen 2 B, 5210 Os
Tlf: 47 400 721 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Orgnr: 996 526 828

Copyright © 2020 - 2021 utpatur.net Utviklet av Kvikki Media. Alle rettigheter reservert.