Knutshøe (1517 moh.) fra Valdresflye i Jotunheimen

  • Publisert: 21. september 2020
  • utpatur

Adkomst til start

Fra Bergen til Beitostølen er det ca. 5 timers kjøring. Den korteste veien er å kjøre E16 gjennom Lærdalstunnelen og over Filefjell. Ikke kjøre helt til Fagernes, men kjør inn til venstre ved Ryfoss hvor det er skiltet "Beitostølen".

Fra Beitostølen til Vargebakken parkering er det ca 30 min. å kjøre. Følg fjellveien over Valdresflya til Vargebakken parkering.


Turbeskrivelse

Følg stien over elven Varga (bro) og videre mot Knutshøe. I starten er det lett klyving før du kommer opp på ryggen. Deretter er det bare å følge fjellryggen til toppen. Det er jevn stigning hele veien og noen gangen går du ned før du går opp. Siste partiet til toppen må du igjen klyve. De med høydeskrekk vil nok kjenne det her. Det er ikke særlig krevende klyving og heller ikke eksponert.

Hele veien er det flott utsikt på begge sider. Gjendevannet og Besseggen på høyre side og den frodige Leirungsdalen på venstre side. Når du har komme til toppen kan du gå samme vei tilbake. Jeg vil derimot anbefale å følge ryggen videre mot nordvest over fjellet og ned til elven som renner ut i Gjendevannet. Deretter følger du stien til venstre gjennom Leirungsdalen tilbake.

Denne turen passer for de fleste som er fjellvant. Har du høydeskrekk vil jeg ikke anbefale den.

God tur!

knutsho
knutsho
knutsho
knutsho
knutsho
knutsho
knutsho
knutsho
knutsho
knutsho
knutsho
knutsho
knutsho
knutsho
knutsho
knutsho
knutsho
knutsho

13 km, 05:12:07


Informasjon

Knutshøe (1517 moh.)
Lengde rundtur: ca 15 km.
Tid tur/retur 5-6 timer.
Sesong: Sommer, høst.


Vanskelighetsgrad

Gradering: Krevende

Parkering

Er det fullt på Vargebakken parkering (gratis) så parker du bare langs veien slik vi gjorde. Men pass på for bilene her kommer i full fart.


Kategorier

Google maps veibeskrivelse

Hits: 512

Om bruk av GPS-spor

Når du skal gå turen kan du laste ned GPX filen m/GPS spor. (Klikk "Last ned GPS spor" knappen over kartet). Bruk App for å lese filen. Vi anbefaler Topo GPS Norge som bruker Openstreetmap og Norgeskart.
(sistnevnte kart kr 36,- kjøp i app).
*Android>
*Iphone>

NB: Du bruker GPX filen/GPS sporet på eget ansvar.
Ta alltid med kart om du skal på langtur. Sjekk værmelding og kle deg etter forholdene.

Flere turforslag

Om du vil gå noen av turene kan du laste ned GPX filene m/GPS spor. (Klikk link over kart). Bruk App for å lese filene . Vi anbefaler for Android: Topo GPS Norge eller GPX Viewer  ...For Iphone bruk Topo GPS Norge

NB: Du bruker GPX filen/GPS sporet på eget ansvar. Ta alltid med kart om du skal på langtur. Sjekk værmelding og kle deg etter forholdene.

FÅ TURTIPS PÅ EPOST!

Meld deg på vårt nyhetsbrev å få turtips på epost.
Du kan når som helst melde deg av.

Følg oss!

Utpatur.net v/Kvikki Media
Prestegardskogen 2 B, 5210 Os
Tlf: 47 400 721 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Orgnr: 996 526 828

Copyright © 2020 - 2021 utpatur.net Utviklet av Kvikki Media. Alle rettigheter reservert.